Радости, разочарования и много емоции през последния

уикенд за състезателите на „Олимпик“

При похода си към залата по фехтовка в гр. Шумен, рапиристите на клуба успяха да извоюват три медала златен за Рая Ягова и бронзов за Димитрия Василева и Виктория Чешмеджиева - всички в надпреварата при 11 годишните момичета. Това е втори пореден успех за Рая Ягова, след първото й място на турнира на клуб „Олимпик“, който се проведе в края на Октомври.

При момчетата емоциите и напрежението попречиха на двамата ни представители – Георги Балински и Теодор Алексиев да покажат най-доброто от себе си. Два туша пък разделиха Емануил Попов от медал. В състезанието до 15г. те се класираха съответно 9-ти, 17-ти и 5-ти. При момичетата в същата възраст Михаела Димитрова не успя да се пребори с тежката конкуренция в груповата фаза, а рожденичката Мила Методиева остана на крачка от медалите, класирайки се на 6-то място.

Повод за гордост имаше и в София, където Симеон Далеков продължи серията си от отлични представяния като завърши 2-ри, само на един туш от победата. Дебютантът на Купа България Даниел Димитров също показа страхотен състезателен дух и прескочи груповата фаза с две страхотни победи. Липсата на опит обаче го лиши от възможността да се качи на почетната стълбичка.

Следващата цел пред състезателите на клуб „Олимпик“ е успешно представяне на Държавното първенство в началото на 2017г. Успех!