Отлично представяне за Олимпик на „София оупън“

Състезателите на клуб „Олимпик“ записаха отлично представяне на провелия се в края на октомври турнир „София оупън“.

Турнирът се осъществи благодарение на любезната подкрепа на Столична община по проект съфинансиран от ”Програма за изпълнение на Общинската стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта” и се реализира в подкрепа на София за европейска столица на спорта през 2018г.

В различните възрасти – „до 11г“, „до 13г“ и „до 15г“ участваха общо 61 състезатели на рапира и 53 – на сабя.

При сабльорите Симеон Далеков беше недостижим при най-малките и грабна златото във възрастова група „до 11“. При „батковците“ до 13г, той отново се представи отлично като извоюва бронз.

В същата възрастова група, Зорница Симеонова приключи участието си със сребърен медал, а при най-големите се класира трета.

RAYA YAGOVA

Posted by Ирена Златкова on Sunday, October 23, 2016

При рапиристите, нямаше награждаване, без състезатели на „Олимпик“. Рая Ягова и Димитрия Василева показаха отличен спортен дух класирайки се съответно на първо и трето място сред най-малките. Рая Ягова продължи успешното си представяне и на горната възраст, като заедно с Мила Николова заеха второ и трето място в крайното класиране.

Божидар Миланов и Алекс Василев си поделиха третите места в надпреварата при момчетата „до 11г“. „До 13г“ Георги Балински грабна бронза, а при най-големите няколко туша разделиха Теодор Алексиев от титлата, като той завърши състезанието със сребро.